Notícies 3cat24.cat

dimecres, 9 d’abril de 2008

Musiquetes per a la Bressola

El proper dimecres 2 d’abril de 2008 es va presentar, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el disc compacte Musiquetes per a la Bressola. Es tracta del primer disc de cançons populars i infantils en català amb una distribució massiva. En total 65.000 exemplars d’un recull especial i únic, que té com a objectiu promoure les Escoles Bressola de la Catalunya Nord. Els temes estan interpretats per 27 músics d’arreu dels Països Catalans, i produïts per Marc Serrats i Marc Grau (Xerramequ Tiquis Miquis) i Núria Lozano (La Carrau), responsables de posar al dia aquestes peces per a petits i grans.

El disc compacte es va començar a distribuïr gratuïtament amb els números de març de la revista Enderrock i Camacuc (del País Valencià), i aquest abril prenen el relleu les capçaleres Tretzevents i La Revista dels Súpers (de Catalunya), l’Esquitx (de les Illes Balears), i el Mil Dimonis (de la Catalunya Nord). El mes de maig, les catalanes Sons de la Mediterrània, Cavall Fort i Tatano culminaran la distribució d’aquests 65.000 exemplars. El disc és una iniciativa de l’Associació d’Amics de la Bressola, amb la producció del Grup Enderrock, la discogràfica Propaganda pel Fet!, Arenys.org i Crea’t i el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

Musiquetes per a la Bressola ha comptat amb la participació de Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fu), Joan Miquel Oliver (Antònia Font), Miquel Gil, Joan Reig (Els Pets), Carol Duran (La Carrau), Artur Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries), Sicus (Sabor de Gràcia), Àgata Casas (Dijous Paella), Gerard Jacquet, Jordi Barre, Mercè Galí (Dúmbala Canalla), David Estop (Ensaladilla So Insistent), Lo Pardal Roquer, Meritxell Gené, Miquela Lladó (Música Nostra), Clara Andrés, Carles Belda (exPomada), Pep Gimeno ‘Botifarra’, la banda Cabo San Roque i el duet 2 Princeses Barbudes, format per Helena Casas (Conxita) i Marc Marcé. En total, una trentena de músics procedents d’arreu dels Països Catalans, interpretant temes populars i infantils sobre ritmes electrònics, reggae i rumba.

“Muntanyes del Canigó”, “Una matinada fresca”, “La llebreta”, “Una mosca volava per la llum”, “La lluna la pruna” o “Les pometes” són algunes de les 22 cançons que s’inclouen al disc. Totes elles estan enregistrades amb la llicència lliure Creative Commons. El projecte també disposa d’un espai a la Xarxa, http://www.musiquetes.cat/, per tal que professors i alumnes treballin les cançons des d’un punt de vista educatiu.

http://www.musiquetes.org/