diumenge, 3 de febrer del 2008

Diccionari d'autors i autores de literatura infantil i juvenil en català

Amb el Diccionari d’Autors, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) vol donar resposta a moltes preguntes sobre els autors i autores de la literatura infantil i juvenil en llengua catalana actual. El Consell és conscient de les mancances que encara s’observen en aquesta eina, però entén que el suport magnètic del Diccionari i la comunicació continuada dels autors amb el ClijCAT en permetrà la millora i que la renovació semestral de la informació ajudarà a mantenir-lo viu i actualitzat.

Els AUTORS: escriptors i escriptores, il·lustradors i il·lustradores, han entrat a formar part del Diccionari a partir de la publicació de cinc obres de creació literària o pictòrica (exclosos llibres de text, de coneixements, manuals, etc.) escrits originàriament en català o, en el cas dels il·lustradors, editats en una col·lecció catalana.

La informació sobre cada un es basa en una fotografia, un apunt biogràfic i la bibliografia de les primeres edicions i, en el cas dels il·lustradors i il·lustradores, en una mostra de la seva obra.

L’accés a les seves dades personals, d’escoles, biblioteques i estudiosos, les podrà facilitar, sota la seva autorització, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

Aquest Diccionari, elaborat per Josep Maria Aloy Bosch i Eugènia Morer Serra (escriptors i escriptores) i Rosa Mut Carbasa (il·lustradors i il·lustradores) per encàrrec del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) ha comptat amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals i de la Institució de les Lletres Catalanes.

Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT)

http://www.clijcat.cat/Diccionari/catala/Diccionari.html