Notícies 3cat24.cat

diumenge, 9 de novembre de 2008

Cloenda del Correllengua'08 a Perpinyà

Perpinyà celebra la cloenda del Correllengua'08 en el Dia Nacional de la Catalunya Nord
Milers de persones van recórrer ahir de vesprada els carrers del centre de Perpinyà en l'acte de cloenda del Correllengua 2008, que per desé any consecutiu organitzen la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), la Federació d'Entitats en Defensa i Promoció de la Cultura Catalana, el Casal Jaume I de Perpinyà i l'Institut Font Nova. Els dos lemes amb què va discórrer la marxa per la capital nord-catalana van ser "Català llengua oficial" i "Esborrem el Tractat dels Pirineus".

La manifestació va arrancar a les 16.00 hores des de la Plaça de Catalunya, al so dels tambors i enmig d'un ambient lúdic i festiu, amb les actuacions de castellers i bastoners. La marxa, més curta que els anys precedents, va recórrer els carrers del cas històric de la capital nord-catalana, fins arribar al peu del Castellet, on es va llegir el manifest.

Els milers de participants en l'acte van reivindicar l'oficialitat del valencià-català a la Catalunya Nord, alhora que commemoraven el 349 aniversari del Tractat dels Pirineus, que va suposar la partició de la nació catalana i el començament de l'assimilació francesa a terres nord-catalanes.

En acabar la manifestació, a les 20.00 hores, una marxa de torxes va realitzar el trajecte des del Castellet fins a la Casa Musical, on es va fer el concert musical dels grups Mus-CAT, 100 grammes de tête i la Gossa Sorda.