dimecres, 5 de novembre del 2008

Un any fent el bloc per a la docència en català

Ja fa un any!

Avui fa exactament un any que ens engrescàvem en la tasca de bastir un bloc que facilités la docència en català, com a projecte de treball de l'assignatura de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, a càrrec dels professors Vicent Partal i Mar Iglesias, corresponent al Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària que realitzàrem el curs passat a l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat de València.

Al llarg de tot aquest temps hem intentat conjuminar educació i cultura amb aportacions de tota mena que hem extret de la immensitat existent a la xarxa, gràcies al treball abnegat de moltíssims professors i professores i d'altres mitjans que, promoguts pels centres educatius unes vegades i moltes més per les editorials, mitjans de comunicació, administracions públiques i institucions en general, estan fent possible que viure en català no siga una entelèquia, perfecta però irreal.

És hora de reconsiderar el treball fet, tot analitzant les incongruències -que de segur que les hi ha- i les mancances, sempre lògiques per la impossibilitat d'abastar tots els camps del saber i la tradició en català.

És també el moment de mirar cap endavant per programar la continuïtat, potser més relaxada i preferiblement més selectiva.

Ens vam proposar aportar diàriament quatre entrades al bloc. I ho hem aconseguit. Amics -el meu amic Josep Antoni Peiró, d'Alaquàs i Artà-, autors diversos, informadors coneguts i altres d'anònims, han facilitat la labor amb el seu ajut i col·laboració. Després d'un llarg any de treball, que no ha estat poc, ara ens sembla curt i ràpid el temps passat. I tenim la satisfacció de poder veure-hi publicades fins aleshores 1468 entrades en 367 dies, a més de les diverses aportacions inserides al marge com a reclam més cridaner.

Volem manifestar la nostra satisfacció per la bona acollida que han demostrat els que ens han seguit des del nostre territori catalanòfon, i al llarg de tot el món els que senten un interés o arrelament per la cultura catalana, com ho demostren les 16.292 visites comptabilitzades pel satèl·lit en països tan diversos com els Estats Units d'Amèrica, tot Amèrica Central i del Sud, Austràlia, Japó, Xina, Tailàndia, Índia, Egipte, Sud-Àfrica, i tot Europa.

És un deute agrair l'atenció que ens han ofert totes i tots els que han ocupat part del seu temps a interessar-se en la nostra activitat.

Així doncs, vaja la nostra gratitud perquè hagen acollit el producte de la nostra il·lusió per facilitar la tasca docent en català.

Tots els que en un moment o altre heu llegit i fet servir la informació d'aquest humil bloc teniu la paraula per corroborar que us ha sigut de profit.

Gràcies.
TONI TERUEL

--
http://toniteruel.blogspot.com

2 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

Gràcies Toni, a poc a poc has anat convertint-te en un referent. Continua sempre així. En necessitem molts com tu.
Una abraçada
Francesc Mompó

Josep Peiró ha dit...

Gràcies a tu Mestre,
Toni Teruel és a hores d'ara, el referent del treball ben fet, un treball que suma, aporta i ajuda.

Per als moments de desànim, et recomane que veges el mapa del món que vàrem posar al bloc. Això t'animarà a seguir amb aquesta feina que tot just hem encetat, i que de ben segur continuarem amb els mateixos ànims.

Crec amb la major de les sinceritats que la nota del màster va ser curta.
Toni molt d'anys i salut!