diumenge, 7 de setembre del 2008

La Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Els dies 7 i 8 de setembre, Algemesí celebra les seves festes majors en honor a la seva patrona, Nostra Senyora de la Salut. Aquesta festivitat rememora la troballa de la imatge per un veí de la població en 1247.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Festes_de_la_Mare_de_D%C3%A9u_de_la_Salut_d%27Algemes%C3%AD

Introducció a la mesura de superfície

Taller per al cicle mitjà i superior de primària on es treballen temes com la noció de superfície, la introducció del centímetre quadrat i l'àrea d'una superfície.

Crònica de Pere el Cerimoniós

La Crònica de Pere el Cerimoniós és la quarta, i la més tardana, de les grans cròniques en llengua catalana dels segles XIII i XIV. Encara que es diferencia en moltes coses de les seves predecessores, s’hi assembla en la mesura que reflecteix fidelment el món del seu temps.

Francesc Eiximenis

Girona, 1327-32/Perpinyà 1409. Polígraf franciscà, va estudiar a les escoles del seu orde i va completar la seva formació intel·lectual a la universitat d’Oxford. El 1374 va obtenir, gràcies al mecenatge de la família reial, el títol de mestre en teologia per la universitat de Tolosa. En tornar a Catalunya es va dedicar a l’ensenyament. Entre els anys 1384 i 1408 va viure a València, on va desenvolupar una activitat molt intensa com a predicador i com a conseller de l’Ajuntament i hi va escriure la major part de les seves obres. Com a recompensa per la seva fidelitat, el 1408 el papa Benet XIII li va encomanar el bisbat d’Elna i li va atorgar el títol honorífic de patriarca de Jerusalem. Es va traslladar a Elna immediatament, però va morir poc després.