dimecres, 9 de juliol del 2008

El canvi climàtic a casa nostra (Maria Josep Picó, Ed. Bromera)

Com afectarà el canvi climàtic al nostre territori? Una anàlisi periodística d’aquest fenomen més enllà dels tòpics amb que sol abordar-se

L’ascens del nivell de la Mediterrània destruirà les nostres platges; l’Albufera de València i el Delta de l’Ebre desapareixeran engolits per la mar; patirem més sequeres i incendis, i l’increment de les temperatures potser ens obligarà a viure en un estiu constant. Així veiem (i viurem) el canvi climàtic.
Però els efectes de l’augment de la temperatura a la Terra són incerts. El futur dependrà del l’ús que fem ara de l’energia, del territori i dels recursos hídrics, perquè el consum abusiu d’aquests agreuja els desequilibris ambientals.

L’escalfament global genera una enorme preocupació, però també molts dubtes.
En aquesta obra abordem les claus bàsiques d’aquest fenomen en l’àmbit de l’arc mediterrani. I no només parlarem de meteorologia i de l’evolució dels gasos d’efecte hivernacle, sinó que també analitzarem les activitats humanes que, a casa nostra, ja estan generant autèntiques modificacions del clima que ens afecten en el dia a dia.

EVphorVIA (Llatí i Grec)

Exercicis interactius de cultura classica: llatí i grec. Conté enllaços sobre didàctica, a museus, a recursos didàctics i a temes específics.

Recursos de Ciències de la Naturalesa

Materials i recursos pera l'ensenyament i per al'aprenentatge de les ciències de la naturalesa.

Cinescola (Història i cinema)

Cinescola presenta recursos per treballar a l'aula pel·lícules d'interès educatiu.

http://www.cinescola.info/