dijous, 3 de juliol del 2008

Quina canya de tisora (Mercé Viana, Ed. Bromera)

Carles, que no té família, ha fet una amiga molt especial, una tisora màgica que, a més de xarrar pels colzes, pot tallar fins i tot el mal geni de la gent.

Carles decideix escapar-se de l’orfenat per tal de buscar una llar nova. En el camí trobarà unes tisores, amb els quals serà capaç de convertir-se en jardiner o en un bon perruquer. Però la tisora té uns altres poders: sap parlar, i talla fins i tot el mal geni de la gent. Aconseguirà Carles trobar una família nova amb l’ajuda d’aquesta tisora màgica?

El món de la macro/micro fotografia

Aquesta Web que esteu visitant en aquests moments és el resultat del treball dut a terme al laboratori de Ciències Experimentals de l'IES Escola del Treball. Partint d'unes afeccions inicials (la fotografia i la informàtica) així com de la formació acadèmica prèvia (Biologia), fa dos anys que vam endegar un projecte d'introducció dels mitjans audiovisuals a les Ciències Experimentals. Aquell projecte pretenia complementar el laboratori amb el material necessari per a poder obtenir imatges fixes i en moviment del món microscòpic de forma que es constituís en un Servei d'obtenció, tractament i reproducció de la imatge.

L'objectiu era doble: per un costat obtenir material amb què poder millorar la tasca docent quotidiana al nostre Institut i, per l'altre, posar a l'abast del nostre alumnat aquesta nova eina a fi i efecte de millorar la seva motivació i de fer-los descobrir un món nou, el món microscòpic.

Treballem amb fonts (TAF)

Exercicis per a desenvolupar a l'aula aproximant l'alumnat al treball, utilització i reflexió sobre les fonts primàries i/o secundàries.

http://www.xtec.cat/~jfierro/tafportada.htm

Poesia a mitjana veu

Antologia sonora de poesia hispanoamericana en les veus de diferents poetes i declamadors.