dilluns, 13 d’octubre del 2008

Xarranca: jocs per a l'aprenentatge del català oral per a nouvinguts

Una de les principals necessitats de les persones nouvingudes és dominar l’idioma del país on arriben per poder-se incorporar més ràpidament i amb més facilitat a la seva nova societat.
Xarranca neix, precisament, per reforçar el procés d'aprenentatge oral de la llengua catalana per part dels infants nouvinguts, amb la voluntat de ser una eina útil per als seus educadors.
La particularitat del material que teniu entre les mans és que està basat en el principi d’aprendre jugant, ja que es tracta d'un material que combina la creativitat i la vivesa del joc amb la voluntat de treballar estructures lingüístiques de la vida quotidiana.


http://www.entrecultures.org/04_calidos/04_xerranca.htm

Comencem a parlar

Recull de converses senzilles sobre temes quotidians adreçat a persones que acaben d'arribar a Catalunya i no coneixen la llengua catalana.
Es tracta d'un complement de Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges.
Les converses estan agrupades pels temes següents: les persones, els llocs, la casa i l'entorn, les hores i els dies, la feina, el mercat i les botigues, el menjar, els serveis, la salut i el lleure.
Els diàlegs es poden llegir en format PDF i escoltar en MP3.

Vocabulari en imatges

Vocabulari bàsic en imatges que s’adreça a les persones que acaben d’arribar a Catalunya i no coneixen la llengua catalana.
Té dues parts: una primera part de vocabulari en imatges i una segona part integrada per una guia de conversa molt breu.
El vocabulari té més de 1.000 paraules en català, que apareixen associades a una il·lustració i estan agrupades per temes (l’escola bressol, l’escola d’adults, la farmàcia, les herbes i les espècies, els àpats, etc.).
El centre d’interès a què correspon cada làmina es troba en català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, àrab i xinès. Inclou un mapa comarcal i un mapamundi.

GALÍ: variants del català central, nord-occidental i alguerès

Guia per a l'aprenentatge interactiu de la llengua

http://clic.xtec.net/gali/gali/galiVariant.jsp