divendres, 13 de juny del 2008

Escoles Oficials d'Idiomes

Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona:
http://www.eoibd.cat/

Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona - Vall d'Hebron:
http://pangea.org/eoi2bcn/

Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona - Sants:
http://www.xtec.es/eoibarcelona-sants/

Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona - La Pau:
http://www.xtec.cat/eoi-lapau/

Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona - Sant Gervasi:
http://www.eoisg.cat/

Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona:
http://www.xtec.es/centres/e3006940/

Escola Oficial d'Idiomes de Lleida:
http://www.eoilleida.org/

Escola Oficial d'Idiomes de Girona:
http://www.xtec.net/eoigirona/

Escola Oficial d'Idiomes de Palma:
http://www.eoipalma.com/catala/index.asp

Escola Oficial d'Idiomes de Maó - Menorca:
http://www.eoi-deutsch.blogspot.com/

Escola Oficial d'Idiomes d'Eivissa:
http://www.eoi-eivissa.com/

Escola Oficial d'Idiomes de València:
http://www.eoivalencia.es/

Escola Oficial d'Idiomes d'Alacant:
http://www.eoi-alicante.com/va/

Escola Oficial d'Idiomes de Castelló:
http://www.eoicastello.es/eoi/indexb.php?id=4&lang=esp&lang=val

Escola Oficial d'Idiomes d'Alzira:
http://www.eoialzira.es/

Escola Oficial d'Idiomes de Xàtiva:
http://eoixativa.blogspot.com/

Informe PISA 2006. Avançament de resultats (desembre 2007)

El Programa per a l'avaluació internacional de l'alumnat (PISA: Programme for International Student Assessment) pretén comparar rendiments acadèmics de l'alumnat de 15 anys de diferents països. Els orígens del PISA, promogut per l'Organització per a la cooperació i el desenvolupament econòmic (OCDE), cal situar-los l'any 1997, any en què es va iniciar el disseny del programa.

http://www20.gencat.cat/docs/Sala%20de%20Premsa/Documents/Arxius/educacio_premsa.notaPremsa.81.quaderns%2091196778340059.pdf

Narcés Oller, creador de la Novel·la Catalana Moderna

Narcís Oller i de Moragas va néixer a Valls (Alt Camp) el 10 d'agost de 1846, en el si d'una família benestant. Orfe de pare als dos anys, va ser educat per la mare i l'oncle matern, l'advocat J. de Moragas. Aquest, home liberal i de gran cultura, influí decisivament en l'afició literària del petit Narcís, el qual també va tenir una estreta relació amb el seu cosí, el tarragoní Josep Yxart.
Aquesta amistat condicionà per a bé la carrera literària de l'escriptor, de la qual Josep Yxart fou guia i promotor. Les repercussions a Valls de la Revolució de Setembre de 1868 van estar a punt de costar un seriós disgust al tutor d'Oller, i això precipità la seva marxa a Barcelona. Es va llicenciar en Dret el 1871 i va fixar-hi la seva residència habitual a partir de 1873. Després d'un breu període com a oficial de secretaria de la diputació, exercí de procurador dels tribunals fins gairebé la seva mort.


http://www.xtec.cat/~jpallas/index.htm

Ulysses i el fantasma foraster (Toni Cucarella, Ed. Perifèric)

Ulysses i el fantasma foraster, premi Samaruc de literatura juvenil

Des del 1993 l'Associació de Bibliotecaris Valencians atorga cada any els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil. Un jurat format per bibliotecaris, professors i escriptors valora els llibres publicats en valencià per autors valencians durant tot l’any anterior. Enguany, aquest jurat ha decidit concedir el premi de literatura juvenil a la novel·la Ulysses i el fantasma foraster, de Toni Cucarella, publicat per Perifèric Edicions.

Aquesta és una història d'amistat entre un rodamón sense pàtria ni destí i una ànima en pena que busca algú que porte les seues despulles al poble on va nàixer. Intenta aportar un punt de vista sobre la problemàtica de la immigració. No amb intenció de justificar-la, sinó de presentar-la com el que realment és: una tragèdia de pobresa i exili. Tot immigrant desitja sempre tornar a la terra que va haver d’abandonar. Ulysses i el fantasma foraster recrea personatges i situacions de l’Odissea d’Homer, però és, en realitat, un conte. Fins i tot té un final emotiu inspirat en un relat d'Andersen.

Toni Cucarella (Xàtiva, 1959). Als catorze anys es va incorporar al món laboral, i des d'aleshores ha realitzat tota classe d'oficis. És autor de les novel·les juvenils Els ponts del diable (1995), premi Samaruc de Narrativa Juvenil, El lledoner de l'Home Mort (1996) i L'hereu dels Tretze (1999). Amb Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts, va guanyar el premi Andròmina de Narrativa l’any 2003. La seua última obra és la novel·la Heretaràs la terra (2006). Amb Ulysses i el fastasma foraster va obtenir el Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil 2006.