diumenge, 26 d’octubre del 2008

Làmines (Recursos per a l'Aula d'Acollida)

http://www.xtec.cat/~mgil2243/


Havanera (Francesc Bodí - Edicions Bromera)

Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa 2005

Josep Martí arriba a Cuba poc abans de la guerra de la Independència, just quan la perla del Carib està a punt d’encetar el període més apassionant de la seua his-tòria.
Allà descobrirà un món absolutament desconegut, sensual, un gresol on es barregen un bon grapat de cultures: les restes ancestrals dels pobles indígenes, les creences i els ritus dels africans que durant segles han servit d’esclaus en les plantacions de canya i tabac, la ranciesa d’una espanyolitat en decadència, les aspiracions de modernitat d’una bona part dels criolls i la cobdícia del gran monstre ianqui.

Joan Roís de Corella

Joan Roís de Corella va nàixer a València el 28 de setembre de 1435 i va morir a la mateixa ciutat el 6 d’octubre de 1497. Segon fill d’una família aristocràtica, es dedicà a l’estudi de la Teologia. Per bé que no s’ha pogut concloure que fos eclesiàstic, per alguna raó no arribà a casar-se amb Isabel Martínez de Vera, la dona amb qui va conviure i que li va donar dos fills.


El prestigi de què gaudí en vida com a autor d’obres amatòries d’elegant retòrica, com a moralista i com a predicador, es transformà ràpidament després de la seua mort en un oblit quasi absolut. El redescobriment de la seua figura i de la seua obra es produeix des de les acaballes del segle XIX i en el transcurs del XX, sobretot durant els darrers decennis, i encara que el gust dels crítics noucentistes no va ser gaire receptiu a les valors de la seua prosa, la bellesa dels seus versos ha estat apreciada sempre de manera unànime.

http://perso.wanadoo.es/lipmic/Poecat/corella.htm


Enllaços:
http://perso.wanadoo.es/lipmic/corella/enlla.html


Estadística. Combinatòria. Probabilitat (IES l'Alzina, Sant Andreu - Barcelona)

http://phobos.xtec.cat/iesalzina/course/view.php?id=21