diumenge, 30 de novembre del 2008

Deesses per nassos (Antoni Torreño - Edicions Bromera)

En Deeses per nassos, Demèter i Persèfone decideixen desobeir la imposició per la qual mare i filla s’han de separar cada tardor. Persèfone no tornarà als inferns i les dues deesses s’amagaran de la policia de l’Olimp entre els humans i aterraran en distintes èpoques i distintes cultures. Amb els ingredients i l’esperit desimbolt propis de la comèdia, es va perfilant en l’obra una revisió de la història de la humanitat i dels seus valors.

La SIDA (Viquipèdia)

La SIDA (Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida), és una malaltia infecciosa causada pel virus VIH, que cursa amb una profunda alteració de la immunitat cel·lular, la qual afavoreix la instauració d'altres infeccions i malalties de pronòstic clínic greu.

Des que es va descriure el primer cas l'any 1981, han mort de SIDA al món uns 6,4 milions de persones i se n'han infectat més de 40 milions. És una pandèmia, especialment greu a l'Àfrica i no ha existei cap remei eficaça per a curar-la.

El virus de la SIDA, al contrari d'altres virus, és relativament poc resistent a l'exterior dels cos, de tal manera que a la pràctica només la sang, l'esperma, les secrecions vaginals o la llet materna són realment susceptibles de contenir-lo i, per tant poden transmetre'l. No sembla pas que hi hagi hagut casos de transmissió per altres humors, com llàgrimes, suor, saliva, tos, picades d'insectes, etc.

El dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la lluita contra la SIDA.

Manifestació en contra de la política educativa valenciana

Desenes de milers de persones clamen en contra de la política educativa valenciana

100.000 persones, segons els comptes dels organitzadors, han sortit al carrer en defensa de l'ensenyament públic i en protesta per la política educativa del govern valencià


La instrucció del president autonòmic valencià, Francisco Camps, d'impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès en els instituts de la comunitat ha generat una escalada de mobilitzacions en contra que ha anat creixent i sumant reivindicacions. La culminació de les protestes ha arribat aquest dissabte, quan han sortit al carrer tots els sectors que creuen que el govern Camps utilitza les escoles per a la lluita política. Els manifestants també denuncien que l'ensenyament públic pateix greus problemes estructurals. Feia anys que no es veia tanta gent en una manifestació a València. Segons els convocadors, hi havia 100.000 persones.