dissabte, 15 de novembre del 2008

Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2008

Josep Ballester guanya el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira

L'acte va ésser organitzat per Edicions Bromera i l'Ajuntament d'Alzira, i copatrocinat ensems amb la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa i la UNED

D’esquerra a dreta: Juli Capilla, Jordi Faura, Carmel Ferragud, Josep Ballester, Lourdes Boïgues i Francesc Gisbert

Anit es va celebrar la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, en un sopar multitudinari que va tenir lloc a la Sala Rex Natura d'Alzira.

L’escriptor Josep Ballester és el guanyador del XX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb El col·leccionista de fades. Ambientada en l’Oxford victorià, revela un personatge misteriós i inquietant, que sent una forta estima pels infants i que serà cèlebre pocs anys després per la seua obra literària.

El X Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta ha correspost a Medicina per a un nou regne, de Carmel Ferragud, obra que versa sobre la medicina en temps del rei Jaume I, mentre que el III Premi de Poesia Ibn Jafadja, l’ha guanyat Juli Capilla amb L’instant fugaç, una exaltació vital que parteix de la fragilitat humana i la mort.

Tal com ja es va fer públic, el III Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha estat per a Jordi Faura amb Natura morta; Francesc Gisbert ha rebut el XIII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil per La llegenda del corsari, i Lourdes Boïgues, autora de La mascota que no existia, ha estat guardonada amb el XIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. El XIV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha estat declarat desert.

http://www.bromera.com/precon/premis/alzira/alzira08/pub/NotaPreMsa.rtf

Mitologia grega

http://ca.wikipedia.org/wiki/Mitologia_grega#D.C3.A9us_de_l.27Olimp

La dansa a l'escola

http://www.xtec.net/~ltorres3/projecte/index.htm

Mots encreuats

Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Jaume I de Castelló

http://sic.uji.es/serveis/slt/demana/demana00/defencr.html