diumenge, 21 de desembre del 2008

21 - El sintagma verbal. Estructura. La complementació verbal

21 - Tema 21: El sintagma verbal. Estructura. La complementació verbal

Les estacions de l'any (Equinoccis i Solsticis)

http://www.xtec.es/~aferrer1/m1/

Festes nadalenques

Entorn el solstici d'hivern es concentra un bon nombre de celebracions. Per la Purísima comencen les fires de pessebres i elements nadalencs, que han de servir per guarnir les cases fins a la Candela . Els més afeccionats pertanyen a associacions de pessebristes . La vigília de Nadal, els creients assisteixen a la Missa del Gall. Els dinars de Nadal i Sant Esteve són motiu d'aplegar les famílies: «Per Nadal, cada ovella al seu corral».

Els col·legis de Vila-real participen en la gravació d’un CD de nadales

Un total de 12 col·legis de Vila-real han participat en un projecte de música que ha donat com a resultat un CD de nadales que porta per títol Li cantem al Nadal.

Aquest projecte ha estat patrocinat per la Fundació Caixa Rural de Vila-real, la Regidoria de Normalització Lingüística i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vila-real.

Un grup de xiquets i xiquetes de cada col·legi ha estat elegit per a representar el seu centre. Després de realitzar diversos assajos, s’han desplaçat a un estudi de Castelló per a efectuar la gravació de la nadala.

Aquesta experiència ha resultat molt interessant per als més de 300 xiquets i xiquetes participants, ja que era la primera vegada que entraven en un estudi de gravació i, a més, tenien l’oportunitat de poder gravar les seues veus.

Amb aquest tipus de projectes s’ajuda a la integració dels més desfavorits i se’ls brinda una oportunitat per a demostrar que a través de la música tots som capaços d’expressar-nos a pesar de les nostres diferències. Al mateix temps, és una manera d’atendre la gran diversitat que hi ha als centres educatius, ja que un gran nombre de xiquets procedents d’altres països amb cultures diferents han participat en aquest projecte que, per tant, esdevé per a ells una forma d’integració en la nostra cultura.

El coordinador del projecte i autor de les nadales és Miquel Ferrandis, el qual ha assenyalat que “gràcies a una bona relació personal i professional entre tots els mestres de música, ha sigut possible dur a terme un projecte d’aquest tipus”.