dimarts, 15 d’abril del 2008

Pàgina 26. Diari electrònic valencià. Informació plural i independent

http://www.pagina26.com/

Cercle XXI

El Cercle XXI és un grup de persones provinents de diversos àmbits professionals que volen contribuir a fer realitat l'objectiu que la llengua catalana esdevingui un idioma d'ús comú plenament normal arreu dels seus territoris històrics.

Els membres del Cercle són conscients que, contra aquest just i legítim objectiu de recuperació del català, hi ha una forta pressió de la ideologia espanyolista (o francesista), que sovint s'exerceix indirectament. Es tracta d'una ideologia que impregna fortament l'aparell de l'Estat i gran part dels poders mediàtics. Per això els membres del Cercle, entre els quals hi ha diversos professors i especialistes en sociolingüística, es proposen d'incidir amb rigor en l'opinió pública amb les pròpies aportacions i amb les col·laboracions d'altres especialistes.

El Cercle es va constituir arran d'una afirmació feta per un eurodiputat l'any 2000 en el sentit que la llengua sotmesa a discriminació a Catalunya era la castellana. De primer el formaven una trentena de persones, i després el grup ha anat creixent fins a arribar a més de setanta l'estiu de 2002. Totes aquestes persones assumeixen els punts programàtics del Cercle XXI (inicialment XXI, d'aquí ve el nom del grup) i es proposen de difondre'ls en els seus escrits i actuacions públiques.

Televisió de Catalunya en directe

http://www.tv3.cat/directes/TV3

3cat24.cat

http://www.3cat24.cat/