divendres, 21 de novembre del 2008

Condueix la teva família (Programa d'Educació Viària)

http://www.fundacioabertis.org/educacioviaria/ini.php

Educació i seguretat viària

http://www.cambrils.org/policia/edviaria.html

Dia del Llibre Valencià

La Direcció General del Llibre aposta per recuperar la vella idea de commemorar, el 20 de novembre (dia en què va eixir d'impremta la primera edició del Tirant), el Dia del Llibre Valencià. Entre els actes programats a la Biblioteca Valenciana hi ha visites guiades, l'exposició "El llibre, espai de creació", la lectura dramatitzada de l'adaptació que ha elaborat Pasqual Alapont del Tirant lo Blanc, sessions de contacontes a càrrec de Carles Cano, un recital de textos d'autors valencians i el lliurament dels premis a la labor dels llibreters (que ha recaigut en La Farándula, de Novelda), i als llibres millor editats.

El premi al llibre en valencià millor editat de 2007 ha recaigut en l'obra d'Antoni Furió El rei conqueridor. Jaume I: entre la història i la llegenda, publicada en la col·lecció "Grans Obres Bromera".

Una molt bona iniciativa que ha de servir de revulsiu per al sector i com a punt de partida per a dur endavant en el futur més propostes de foment i difusió del llibre valencià, com més obertes a la societat, millor.

JC Girbés

Històries del Paradís (Xavi Sarrià - Edicions Bromera)

Bromera publica el primer llibre de Xavi Sarrià, cap del grup Obrint Pas






Arriba a les llibreries el primer llibre de Xavi Sarrià, cantant i lletrista d'Obrint Pas. Es titula Històries del paradís (Bromera). S'hi apleguen vint relats que tenen relació amb l'últim disc del grup, Benvinguts al paradís: se situen a llocs del món on es viuen situacions de conflicte. Són relats que no se sap ben bé si van inspirar una cançó o si fou la cançó que féu germinar el relat. Podeu llegir-ne un, el que es titula 'Por' (pdf).