diumenge, 27 d’abril del 2008

Quiosc.cat: Revistes en català disponibles a Internet

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha estrenat aquest dimarts el portal Quiosc.cat, un quiosc digital de 30 revistes que l'internauta pot fullejar, subratllar i arxivar. Coincidint amb la diada de Sant Jordi, durant la setmana del 21 al 26 d'abril hi haurà tot un seguit de promocions amb rebaixes i subscripcions gratuïtes a les edicions on line. Aquesta trentena de revistes es poden comprar via internet gràcies al quiosc internacional de revistes Zinio.com, que hi aporta la part telemàtica.

El propòsit de l'Appec és augmentar la distribució de les revistes que acull i ser pioners en l'ús de les noves tecnologies. Segons ha comunicat l'associació, a més de mantenir l'estètica de les revistes en paper, les digitals incorporen noves possibilitats, com la descàrrega de vídeos i música.

Les revistes adherides a aquesta iniciativa són L'Avenç, Benzina, Enderrock, Jaç, Sons de la Mediterrània, La Terra, Articles, Biorritmes, Cadí-Pedraforca, Castells, Cupatges, Dialogal, Escola Catalana, Foc Nou, Gavarres, Llengua Nacional, Eben Interiors, BC+R, Catàleg, ONGC, Fòrum, Guix, Guix Infantil, Nuvis, La revista de les revistes, Viure en família, Top Girona i Temps de Viure.

http://www.avui.cat/article/cultura_comunicacio/27718/quiosccat/revistes/catala/disponibles/internet.html

Federació de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (FETE-UGT PV)

http://fete.ugt.org/paisvalencia/

Cançons d'excursió

Lletres de cançons que cantem habitualment quan anem d'excurció. algunes d'elles inclouen els acords per poder-les cantar amb guitarra.


http://personales.com/espana/barcelona/aeam71/canconer.doc

El català, llengua comuna

Més de vint entitats vinculades a la immigració organitzen l'acte «El català, llengua comuna», durant la diada de Sant Jordi.

El català, llengua comuna» és, una vegada més, el lema sota el qual s'apleguen les diferents activitats que es duran a terme durant la diada. Es tracta d'una divisa que resumeix molt bé la filosofia amb la qual les entitats organitzadores han concebut la celebració del Sant Jordi: la nostra realitat sociolingüística és la d'un país multilingüe, en el qual es parlen més de 250 llengües; en aquest context de diversitat lingüística, el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes, és l'idioma amb el qual volem construir la societat i que tothom pot compartir, per això volem que sigui la llengua comuna.

Amb la celebració d'aquest acte, la Plataforma per la Llengua, que és l'organització encarregada de dinamitzar aquesta xarxa associativa, pretén afavorir l'intercanvi i la relació entre nous i vells catalans, amb la intenció de facilitar la incorporació de les persones nouvingudes a la societat d'acollida i d'incentivar les relacions interculturals.

Pel que fa a les diverses associacions que participen en l'organització de l'acte, n'hi ha de tot tipus. Principalment es tracta d'entitats de persones immigrades que ja fa uns anys van acceptar l'oferiment de la Plataforma per la Llengua de participar activament a una festa amb tanta significació per a la societat catalana. Aquestes entitats han vist que sumar-se a les celebracions del Sant Jordi és una bona manera de donar-se a conèixer i de transmetre la voluntat que té la comunitat que representen de participar en projectes compartits. Així mateix, volen reivindicar l'ús del català com a signe visible d'identificació amb la societat catalana i en destaquen el paper que juga com a instrument que contribueix a la inclusió social.

http://www.plataforma-llengua.cat/doc/manifest_santjordi08.pdf