dilluns, 14 d’abril del 2008

Plataforma de programari lliure eyeos.org

eyeOS és una plataforma lliure i de codi obert, dissenyada per disposar d'una àmplia gamma d'Aplicacions Web. Un nou concepte de sistema operatiu, en el qual tot està sempre disponible des de la xarxa i tot el què necessites per veure el teu escriptori, utilitzar les teves aplicacions i editar els teus arxius, és un navegador web.

El sistema base d'eyeOS inclou un complert conjunt d'aplicacions per a ús privat, com el gestor d'arxius, processador de textos, reproductor de música i vídeo, calendari, bloc de notes i agenda de contactes, entre molts altres. A més a més, disposa d'aplicacions pel treball col.laboratiu i en equip, com el gestor de grups que permet compartir els teus arxius, el plafó d'anuncis i moltes altres.

eyeOS és un projecte lliure i de codi obert, es distribueix sota els termes de la GNU Affero General Public License Version 3 (AGPL3), cosa que significa que pots instal.lar el teu propi eyeOS privat per a la teva família i amics o per a la teva empresa de forma totalment gratuïta. A més a més pots examinar el codi font i accedir a les eines de desenvolupament d'eyeOS per personalitzar el teu sistema i crear noves aplicacions que cubreixin totes les teves necessitats.