dijous, 22 de maig del 2008

Meridià de l'Observatori de la Recerca

Els esforços que han fet en els darrers anys les universitats, les empreses i els diferents organismes oficials, així com els centres i les entitats d’investigació d’arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes en tots els camps de la ciència i la tecnologia es troben ara agrupats en un nou portal d’Internet. S’anomena MERIDIÀ (Mesurament de la Recerca, Desenvolupament i Innovació) i ha estat creat per l’Observatori de la Recerca, una unitat que l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va posar en funcionament el 2003 com una estructura de suport a l’elaboració de la segona edició dels Reports de la recerca a Catalunya, una sèrie d’informes periòdics encarregats per la Generalitat de Catalunya i elaborats per un equip de reconeguts investigadors (http://www.iec.cat/reports).

Es tracta d’una iniciativa pionera que permet saber exactament què es fa al país en matèria científica, i qui ho fa i com ho fa. I tot això per mitjà d’un potent instrument tecnològic a l’abast de tothom. Per a accedir-hi, només cal registrar-s’hi com a usuari o usuària a l’adreça http://meridia.iec.cat/.
MERIDIÀ, com el cercle imaginari que envolta la Terra, engloba tot allò que té a veure amb la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+I) en el món de la ciència. Recull les actuacions de R+D+I dutes a terme a Andorra, Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears a partir de l’any 2000 —tot i que en alguns informes arriba al 1996.

http://meridia.iec.cat/