dimecres, 28 de novembre del 2012

Homenatge a Marc Manchano (IES Alcalans, de Montserrat)


Homenatge a Marc Manchano

La comunitat educativa de l’Institut “Alcalans” de Montserrat –Consell Escolar, Claustre de Professorat, Associació de Mares i Pares d’Alumnes, i alumnat en general– va retre homenatge pòstum, com a acte final del curs acadèmic 2011-2012, al malaguanyat director, Marc Manchano i Cardona, company professor, benvolgut i enyorat amb nostàlgia.

L’acte, que va tenir lloc al Gimnàs del Centre el proppassat 29 de juny de 2012, a les 19 hores, acollí una nombrosa concurrència que omplí el local de gom a gom entre autoritats, alumnat, pares, companys i amics de tot arreu.
La labor docent encomiable de Marc Manchano, la promoció altruista de tot un munt d’activitats per dinamitzar el jovent i la cultura de la seua comarca i per consumar la seua vocació, no podia deixar indiferent a ningú després del traspàs que tallà de soca-rel una intensa vida de servei al proisme i que continuarà servint de referent i guia en el record per als que el van conéixer.
Arrere han quedat els laments del seu alumnat per la notícia sobtada de tan greu pèrdua i les pintades als murs del seu Institut en mostra d’estima i respecte; ara, hom sent orgull per haver-lo conegut i per haver pogut gaudir del seu mestratge.

Intervingueren en l’acte diversos companys que lloaren la figura i l’obra de Marc amb sengles parlaments; tot seguit, es lliurà a la vídua i fills un quadre amb la imatge de Marc i un ram de flors que palesava l’estima pel company perdut. Clogué la cerimònia la interpretació del Cant dels ocells, de Pau Casals, pels professors músics del Centre, actualment director i sotsdirector. I per deixar constància permanent del seu record, es va descobrir a l’entrada de la instal·lació que porta el nom que ell va promoure, una placa que reprodueix les seues paraules:
“Vos anime que continueu decidint i actuant. Si camineu recte per la vida, sereu feliços. Ara bé, si vos pareu a descansar o espereu que ho facen altres, difícilment estareu satisfets.” Marc Manchano i Cardona. En record de qui va ser director d’aquest institut des de 2007 fins a 2012.